لپ تاپ های مرجوعی (Refurbished)، خوب یا بد؟
در دنياي امروز استفاده از كامپيوترهاي روميزي تبدیل به امري عادي شده به طوري كه تقريبا در اكثر ادارات و شركت ها و خانه ها ميتوان آن را پيدا كرد. اما چند سالي است كه استفاده از لپ تاپ به خاطر خصوصيات منحصر به فردش نسبت به كامپيوتر هاي روميزي بیشتر شده و كم كم دارد جاي كامپيوتر هاي روميزي را مي گيرد. حال هميشه سوالاتی از این قبیل مطرح بوده است كه چه لپ تاپي بخريم؟ چه نكاتي را در همگام خريد رعايت كنيم؟ از كدام برند بخريم؟ و … . در اين مقاله قصد دارم شما را با لپ تاپهاي خاصي آشنا كنم كه متاسفانه يا خوشبختانه در كشور ما زياد شده و در همه ي برندها موجود است.
لپ تاپ هاي مرجوعي يا Refurbished چه هستند؟
لپ تاپهاي مرجوعي يا Refurbished لپ تاپهايي هستند كه پس از توليد و خروج از كارخانه دچار نقص فني شده و براي تعمير به كارخانه بازگردانده شدهاند . سپس پس از تعمير، مجددا به بازار عرضه ميشوند و با قيمت پايين تر به فروش ميرسند. البته در همه ي موارد اين لپ تاپ ها داراي نقص فني نيستند؛ گاهي اوقات فروشنده به دليل عدم فروش لپ تاپ در طي مدت چندين ماه آن را به كارخانه باز ميگرداند كه كارخانه آن را با عنوان لپ تاپ Refurbished با قيمت ارزان تر به فروش ميرساند.
اين مساله زماني احساس ميشود كه شما لپ تاپي را به عنوان مثال به قيمت 1 ميليون و 200 هزار تومان در نظر ميگيريد اما در چند فروشگاه جلوتر آن را به قيمت 800 هزار تومان پيدا ميكنيد، اما بدون گارانتي! البته در بعضي موارد كارخانه بعد از عرضه لپ تاپ Refurbished آن را به مدت 2 يا 3 ماه گارانتي ميكند در حالي كه گارانتي لپ تاپ هاي نو 1 و يا گاهي چند سال است.
متاسفانه يا خوشبختانه اين لپ تاپ ها در كشور ما زياد شده اند. اين مساله به اين دلیل است كه كشور هاي جهان سوم يا در حال توسعه بازار خوبي براي لپ تاپهاي Refurbished هستند. اين لپ تاپها كه اصولا به صورت قاچاق وارد كشور مي شوند با عنوان كالاي آكبند به وسيله افراد سودجو به فروش ميرسند . همچنين اين افراد براي اين لپ تاپها هيچ گارانتي معتبري ارائه نميدهند.
راه چاره چیست؟ از کجا بفهمیم؟
يكي از راه هاي شناسايي لپ تاپ هاي Refurbished برچسب زرد يا قرمز رنگي است كه در پشت لپ تاپ و همچنين روي جعبۀ آن زده شده است كه روي آن نوشته است : Refurbished . البته در بيشتر موارد فروشنده ها اين برچسب ها را از بين ميبرند تا به آساني قابل شناسايي نباشد .
راه بعدي براي تشخيص مرجوعي بودن لپ تاپ يادداشت كردن شماره سريال و وارد كردن آن در سايت سازنده است. بيشتر برندها به اين وسيله Refurbished بودن يا نبودن لپ تاپ را به شما گزارش ميدهند.
لپ تاپهای Refurbished یا مرجوعی از نگاهی دیگر
احتمالا با خودتان ميگوييد كه با اين همه عيب چرا از واژه خوشبختانه در ابتدای متن استفاده كردم؛ علت اين موضوع اين است كه هميشه لپ تاپهاي Refurbished بد نيستند. همانطور كه در بالا نوشته شد، هميشه اين لپ تاپها سابقه نقص فني ندارند و گاهی فقط به علت فروش نشدن به عنوان كالاي مرجوعي شناخته مي شوند. حتي ممكن است آنهايي كه سابقه نقص فني هم دارند پس از تعمير (به عنوان مثال تعويض مادربرد يا هارد و …) همانند مدل هاي نو بدون نقص كار كنند.
توصيه :
شايد بهترين توصيه اي كه بتوان براي نخريدن اين لپ تاپها كرد اين باشد كه هميشه لپ تاپهاي خود را از نمايندگي هاي معتبر و با گارانتي معتبر بخريد . امرتات، زيگورات و … از جمله نمايندگي هاي معتبر لپ تاپ هستند .
نتيجه گيري :
در اين مقاله بدي ها و خوبي هاي لپ تاپ هاي مرجوعي ( Refurbished) را بررسي نمودیم اما اينكه چطور تصميم بگيريم به عهدۀ شماست كه با در نظر گرفتن مواردي مانند مقدار هزینه و حوزۀ عملکرد لپ تاپ تصميم درست را اتخاذ كنيد.
سلام
مطلب جالبي بود.
سلام مطلب خوبی بود
اطلاعات مفیدی بود مخصوصا که من خودم از فروشنده های زیگوراتم
بسیار عالی از اینکه اطلاعات خوبی رابرای عموم ارائه میکنید سپاسگذارم.
ممنون خوب بود
خيلي خيلي ممنون از راهنماييتان
با سلام خدمت شما دوست گرامی مطلبتون عالی بود فقط یه سوال داشتم گارنتی لپ تاپ های دل شرکت دل ایران ایا مطمئن هستند یا خیر
ممنون میشم جواب رو برام ایمیل کنید
از کجا میشه فهمید.لب تابی که به اسم اکبند میدن کهنه نباشه ایا قبلا استفاده شده