10 بیماری نادر که هنوز درمانی مشخص ندارند

در آمریکا چنانچه یک بیماری کمتر از تعداد 200هزار نفر را مبتلا کند، بیماری نادر خوانده می‎‏شود. کسانی که از این بیماریهای نادر (بیماریهای یتیم) رنج می‏برند شاید تا سالها هیچ درمان موثری برایشان انجام نپذیرد و در آخر هم شاید فقط بتوانند با آن مدارا نمایند.

همچنین لازم بذکر است که روز 28 فوریه، روز جهانی بیماریهای نادر بود که گذشت. در این پست به معرفی تعدادی بیماری از بیماریهای نادر به گفتۀ سازمان جهانی بیماریهای نادر می‏پردازم.

1 – آلکاپتونوریا (بیماری سیاه بختی)

این بیماری که به صورت ارثی منتقل می‏شود و در واقع نوعی بیماری ژنتیکی است، در اثر نارسايي در فرايند تجزيۀ اسيدآمينه‌های فنيل آلانين و تيروزين به وجود می‌آيد. در واقع كمبود آ نزیمی كه اسید هموجنتیسیك (آلكاپتون) را به اسید مالیل استواستیك تبدیل می‌‌كند، باعث این بیماری می شود. به زبان ساده تر این بیماری باعث از بین رفتن ارتباط بین بافتها و استخوانها می‏شود. همچنین باعث تیره رنگ شدن ادرار در حین بیرون آمدن می‏شود به همین دلیل در قدیم مردم این بیماری را عامل تیره بخت شدن می دانستند.

2 – سندرم بلوم (Bloom Syndrome)

این بیماری که به صورت ژنتیکی منتقل می‏گردد به دلیل قرارگرفتن کروموزومها در مکانهایی اشتباه است که باعث تاخیر در رشد داخل رحمی می‏گردد. اولین سندرم این بیماری در سنین نزدیک 20 سالگی نمایان شده و نشانه‏های آن ضعف ایمنی و افزایش خطر ابتلا به سرطان‏های مختلف، حساسیت شدید بدن در برابر نور، گرفتگی رگها در صورت که شکلی شبیه پروانه در صورت بوجود می‏آورد و ضعف سیستم ایمنی بدن و نتیجتا افزایش خطر ابتلا به انواع بیماریها است.

3 – Kohler Disease

این بیماری که بر روی استخوانها تاثیر می‏گذارد، اغلب بین سنین 3 تا 5 سال و همچنین 5 برابر بیشتر در پسران اتفاق می‏افتد. این بیماری به نظر می‏آید که بر اثر فشردن پاها به دلیل استرس در طول دورۀ رشد تا سن 3 تا 5 سال بوجود می‏آید و نتیجتا منجر به درد و ورم در ناحیه پاها و همچنین لنگیدن آنها میگردد.

4 – خراشیدگی شبکیه چشم (Retinoschisis)

این بیماری حالتی است که در آن شبکیۀ چشم به دو قسمت تقسیم می‏گردد و باعث ایجاد مشکل در بینایی بیمار می‏گردد. این بیماری معمولا از سنین میانسالی به بالا اتفاق می‏افتد با این حال این بیماری هنگام تولد هم ظاهر شده است. این بیماری در بعضی مواقع منجر به ایجاد کیست و تاول در شبکیه چشم میگردد.

5 – بیماری ویلسون (Wilson’s Disease)

بيماري ويلسون يکي از انواع بيماريهاي ارثي کبد است که دراثر تجمع مس در سلولهاي کبدي ايجاد مي شود . سن بروز اين بيماري بعد از 5 سالگي است و قبل از اين سن بندرت بروز مي کند . عامل ايجاد اين بيماري در واقع اشکال در سوخت وساز عنصر مس در بدن مي باشد که موجب افزايش رسوب آن در کبد مي شود . تجمع مس در کبد منجر به اختلال عملکرد کبد مي شود که ممکن است کاملا بدون علامت بوده و يا علائم شديدي همچون هپاتيت حاد به صورت زردي، بي اشتهايي و… را ايجاد کند و در نهايت مي تواند منجر به از کار افتادگي کامل عملکرد کبد و ايجاد سيروز شود . (وبسایت دانشگاه علوم پزشکی فارس)

این بیماری در صورتیکه درمان نشود، ممکن باعث ایجاد ضایعات کبدی، سیستم عصبی، مغز و در نهایت مرگ شود.

6 – بیماری گروور (Grover’s Disease)

این بیماری پوستی هنگامی رخ می‏دهد که “سیمان” عامل کنار هم قرار گرفتن سلولهای پوستی از بین رفته و باعث جدا شدن سلولها از یکدیگر شود. این بیماری در نوع کوچکش باعث ایجاد تاول‏هایی قرمز رنگ بر روی پوست شکم و پشت می‏شود. این بیماری معمولا در سنین 50 به بالا اتفاق افتاده و اغلب به دلیل مشکلات نور مستقیم خورشید بر بدن است.

7 – سندروم گوترون (Gottron Syndrome)

این بیماری تا کنون فقط در 40 نفر گزارش شده است (یا کمی بیشتر) که همگی در سنین بزرگسالی بوده‏اند. این بیماری باعث شکنندگی دستها و پاها می‏شود که به دلیل عدم وجود چربی مستقیما زیر پوست بدن بوجود می‏آید. از علایم این بیماری همچنین دستها و پاهای کوچک و نیز نمایان بودن سیاهرگها بر روی پوست شکم و قد و قامتی کوچک است.

8 – مسومیت سیگوآترا (Ciguatera Fish Poisoning)

این بیماری در نتيجه مسموميت ناشي از مصرف ماهي مناطق جزاير مرجانی و نیز انواع ماهی بوجود می‏آید. از علائم آن استفراغ پی در پی و بروز مشکل در سیستم عصبی مانند احساس خارش در انگشتان دست است. مثلا بعضی از مبتلایان به این بیماری چیزهای سرد را داغ حس میکرده‏اند و برعکس. این بیماری از چندین روز تا چند هفته و نیز گاهی تا یک سال به طول می‏انجامد.

9 – سندرم موبیوس (Moebius Syndrome)

این بیماری پیشرفته از همان آغاز تولد بیمار را درگیر کرده و به دلیل عدم رشد و یا فقدان اعصاب جمجمه‏ای است. از علائم این بیماری می‏توان به معلولیت در چهره، عدم توانایی در لبخند زدن و یا اخم کردن اشاره کرد. در بعضی حالات نیز این بیماری می‏تواند مشکلات فیزیکی بدنی ایجاد نماید.

منبع : sixwise.com

10 – بیماری وبگردی از نوع پیشرفته (Developed Web Surfing)

این بیماری گاها در افرادی اتفاق می‏افتد که پس از خواندن تمامی اشتراکهای فید خود به صورت یک به یک، سراغ موارد به اشتراک گذاشتۀ دیگران می‏رود و پس از اینکه آنها را نیز یک به یک بررسی کرد، سراغ Google trends نیز می‏رود. از علائم این بیماری میتوان به گودی زیر چشم، قرمزی چشم، آب شدن باطری لپ تاپ، وجود لیوانهای آب فراوان دور میز کار و … اشاره نمود. این بیماری خطرناک در مواردی منجر به انزوا و گوشه گیری نیز می شود که در صورت عدم درمان، ممکن است به دیوانگی ختم شود!

  1. ناشناس نوشته است:

    فک کنم علایم اولیه ی بیماری ده رو دارم! :دی

  2. داریوش نوشته است:

    قضیه ی بیماری 10م جدیه؟!!

  3. ناشناس نوشته است:

    سلام
    آنقدر با وب سايتت حال كردم كه در لينك دوستان من قرار گرفتي.
    اي ول
    به اين ذوق.

  4. GM نوشته است:

    سلام،آقا اینا چیه آدم میبینه حالش بد میشه!!من پیشنهاد میکنم که راجع به مسائل تاریخی کشورهای مختلف یه پست ادامه دار بنویسین!و یا بهترین فیلمهای هالیوود!!!مطمئن باشین استقبال هم میشه!مرسی:د

  5. آموزش نوشته است:

    وبگردی که گفتی شاید هیچ وقت بهبود پیدا نکنه چون عامل به وجود آورنده اون روز به روز پیشرفته تر می شه

  6. عادل نوشته است:

    ای بابا اول ظهری حال مارو گرفتید : (

  7. پوریا نوشته است:

    این بیماری آخری خیلی خطر ناکه حسن

  8. فرحان نوشته است:

    من به آخري دچارم

  9. نگین نوشته است:

    وای یعنی منم دارم بیماری 10 رو میگیرم؟!!!! اخه منم دارم به علائمش مبتلا میشم – با نظر (آموزش) هم عقیدم فک نکنم خوب شم. تازه الان با dial up مزخرف میام اما قراره adsl بگیرم اون موقعست که دیوونه میشم

  10. amin نوشته است:

    بايد به اطلاعتون برسونم كه طبق آخرين تحقيقات نشستن طولاني جلوي LCD موجب رفع چروك هاي صورت مي شود !! اشعاتي كه LCD ساطع ميشود موجب اين كار ميشود…

  11. یکی دیگر نوشته است:

    البته فکر نمی کنم مورد پایانی نادر باشد. با این حال در جای خوبی به کار رفته است!

  12. سید مجتبی ع نوشته است:

    سلام.دو خواهر را با علامات حادناشی از بیماری ویلسون که بوسیله پزشک فوق تخصص جهت پیوند کبد به بیمارستان نمازی خواه شیراز ارجاع شده بودند بوسیله درمان سنتی کاملا درمان کردم.

  13. سید مجتبی ع نوشته است:

    خوشحالم از دوستی شما.ممنونم از توجهت.بوسیله درمان سنتی فاویسم رو به گونه ای درمان کردم .که بیمار به راحتی باقلا مصرف میکنه. و همچنین تعداد .یادی بیماری صعب العلاج دیگه ولی به دلایلی فعلا مسکوت گذاشته ام

  14. ناشناس نوشته است:

    سلام من به بیماری ویلسون مبتلا هستم و از این موضوع خیلی ناراحتم از شما و تمامی کسانی که پیام مرا میخوانند میخواهم که برای من دعا کنم .مر30ازشما

  15. هومن نوشته است:

    برای بیماری شماره 10 درمانی تا به حال پیدا نشده؟ متاسفانه من دچار این نوع بیماریم و آینده خوبی برا خودم پیشبینی نمیکنم!

  16. ابوذر نوشته است:

    سلام از مطلبی که گذاشتید ممنون
    تاثریش برای من مفید بود سعی میکنم از سرعت 2گیگ به 256 برم

  17. سروش نوشته است:

    مرسي از اطلاع رساني خوبتون من ٢ بيماري ذكر ميكنم كه به اين ليست بايد اضاف بشه
    ١-منير (menier)بيماري گوش هستش
    ٢-اي ال اس (ALS) بيماري مرگ ماهيچه

  18. Tizz نوشته است:

    آلكاپتونوريا باعث سياه شدن ادرار هنگام خروج نمي شه بلكه ادرار در ابتدا طبيعي به نظر مي رسه ولي پس از مدتي در اثر اكسيداسيون در مجاورت هوا سياه مي شه !

  19. کسی که به پزشکی علاقه دارد نوشته است:

    سلام.خیلی خوب بود اما اگه عجیب تر بود بهتر بود.ممنون

  20. mahan نوشته است:

    شما از کسانی که بیماری های5و6و7 داشته باشند اطلاع دارید؟

    به خصوص بیماری گوترون؟؟/

  21. امیر حسین قناعتی نوشته است:

    لطفا مطلبی در باره ی بیماری صرع و واسکولیت را ه های در مانش بگویید واین را هم بدانیدکه.آلکاپتونوریا باعث سیاه شدن ادرار هنگام خروج نمی شه بلکه ادرار در ابتدا طبیعی به نظر می رسه ولی پس از مدتی در اثر اکسیداسیون در مجاورت هوا سیاه می شه !