چرا نوشابه ‏های انرژی‏ زا خطرناک هستند؟

نوشابه های انرژی زا یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیها بخصوص در بین نسل جوان است و بویژه ورزشکاران و افرادی که احساس می‏کنند تحرکشان بیشتر از سایرین است، نوشابه هایی مملو از کافئین و کربنات که برای تحرک بیش از حد، تامین انرژی می‏کند.

علیرغم اینکه این نوع نوشیدنی‏ها با توجه به دارا بودن دز زیاد کافئین باعث افزایش انرژی می‏شوند، باید خطراتشان به مصرف‏کنندگان و والدین افراد، تذکر داده شود.

طبق گزارشی که تلگراف منتشر کرده است، دانشجویی 21 ساله اخیرا با خوردن 4 بطری نوشابه معروف Red Bull در یک میهمانی شبانه، دچار عارضه قلبی شده و جان خود را از دست داده است. همچنین این جوان قبلا به نوعی بیماری قلبی دچار بوده که مصرف کافئین باعث تحریک این عارضه می شده است. اما این تنها مورد گزارش از مرگ به دلیل مصرف نوشابه های انرژی زا نیست بلکه در سال 2001 نیز پسری 18 ساله در حین بازی بسکتبال که قبل از آن از نوشابه Red Bull مصرف کرده بوده، مرده است.

یکی از دلایل مضر بودن این نوع نوشیدنی این است که شامل دز بسیار بالایی از کافئین هستند. بدن در حالت عادی به کافئینی که بصورت اضافی دریافت نماید احتیاجی ندارد، چه رسد به اینکه مقادیر بالایی از آنرا یکجا دریافت کند. متخصصین معتقدند افراد در سنین بین یازده تا نوزده سال باید روزانه بین 100 تا 200 میلیگرم و سنین بالاتر حداکثر تا 300 میلیگرم کافئین دریافت نمایند. اما متاسفانه یک بطری 12oz(تقریبا 350 میلی لیتر) از نوشابه انرژی زا، شامل تقریبا 120 میلیگرم کافئین (و یا بیشتر) است که بسیار خطرناک می باشد و می تواند منشا تپش قلب، بی خوابی و حملات عصبی باشد. (برای اطلاع از میزان کافئین موجود در نوشابه ها اینجا را ببینید)

دلیل دوم وجود ماده ای به نام “گوآرانا” در بسیاری از انواع نوشیدنی‏ های انرژی‏ زاست. این ماده یکی از محرک های شدید دستگاه عصبی بوده و شامل مقادیر زیادی از همین کافئینی که در بالا نوشته‏ ام است.

و سومین ضرر وجود مقادیر زیادی از تایورین (Taurine) در این نوشابه هاست. تایورین اسيد آمينه ای است كه براي انسان و تمام حيوانات ضروري و لازم بوده و داراي خاصيت سم زدائي وآنتي اكسيدان بوده كه همراه با منيزيم و ويتامينB6 در خستگي هاي جسمي و روحي رواني مؤثر است. در انسان تنها 40% از آن در بدن سنتز و توليد شده و 60% دیگر از طریق رژیم غذایی روزانه و عادی دریافت می گردد. اما دریافت بیش از اندازۀ معمول از این ماده باعث ایجاد ترکیبات مضر در بدن می گردد.

مقدار شکر موجود در این نوشابه ها نیز خود عامل بسیاری از امراض دیگر است که بر کسی پوشیده نیست.

همچنین FDA سازمان جهانی غذا و دارو معتقد است علاوه بر اینکه بسیاری از ترکیبات این نوشابه‏ها مضر هستند، شامل ترکیبات دیگری نیز بوده که هنوز به طور کامل و دقیق و استنتاجی تست و امتحان نشده اند.

منبع ایزین اسوشییتد کانتنتabc3340 ghchealth

  1. mrshock نوشته است:

    سلام
    مطلب خیلی جالب و خوبی بود و کامل خوندمش و استفاده بردم
    ممنون

  2. m نوشته است:

    Oishi بزن روشن شی
    مژده به آن عزیزانی دنبال تنوع و تغییرات دلنشین هستند
    بهمن راحتی
    فقط کافیست یکبار نوشیدنی oishi را امتحان کنید
    از مارکت های معتبر و فروشگاههای زنجیره ای تهیه فرمائید
    تلفن دفتر پخش : 44264087-021 http://www.oishi.ir

  3. smm نوشته است:

    سلام
    پست عالی بود من خیلی وقت تلاش می کنم کمتر نوشابه بخورم و این را هم که خوندم احتمالا جدی تر بشم تو ترک نوشابه خوری

    موفق باشید

  4. حامد نوشته است:

    نكات مهم در باره مصرف نوشابه هاي انرژي زا:
    مصرف آنها را به روزي 2 قوطي محدود سازيد
    هرگز آنها را با الكل مخلوط ننموده و يا همزمان با الكل مصرف نكنيد
    هنگام فعاليت بدني شديد و ورزش كردن از آنها استفاده نكنيد. چرا كه خاصيت ادرار آوري كافئين و تعريق حين فعاليت جسمي باعث كم آبي بدن ميگردد
    از آنجايي كه مصرف اين نوشابه ها باعث كم آبي بدن ميشود، همراه با آنها آب بنوشيد
    به خاطر داشته باشيد كه بهترين نوشيدني، آب ميوه هاي طبيعي ميباشند

  5. alireza نوشته است:

    خیلی ممنون مطلب بسیار خوبی بود

  6. علی اکبر نوشته است:

    سلام
    مقدار کافئین خوب بود
    اون سایت منبع هدفش تعریف بوده
    که با کمی زیرکی این کار رو انجام داده!

    شما که حالا اومدین کپی کردید هدفتون چیه!؟

  7. Abo نوشته است:

    سلام خسته نباشيد من روزي پنج تا ردبول ميخورم هر چهار يا سه ساعت يك عدد ميخورم وقتي كه نميخورم خيلي حالم بد ميشه بايد چه كار كنم اگه ميشه به من كمك كنيد